Wonen in Loenersloot

Loenersloot is een pittoresk dorpje gelegen in de gemeente Stichtse Vecht dat een unieke mix van historische charme en landelijke rust biedt. Dit sfeervolle dorp, dat zijn oorsprong vindt in de vroege middeleeuwen, kenmerkt zich door het historierijke Kasteel Loenersloot en de idyllische omgeving langs de rivier de Angstel. Ondanks zijn kleinschaligheid en rustige ligging is Loenersloot uitstekend verbonden met de grote steden dankzij de nabijheid van de provinciale weg N201 en verschillende busstations. Lees meer over Loenersloot en ontdek of dit jouw toekomstige woonplaats zou kunnen zijn.

Heb je al een woning op het oog in Loenersloot? Onze vriendelijke aankoopmakelaars in Loenersloot denken graag met je mee en bieden persoonlijke begeleiding van het eerste oriënterende gesprek tot de laatste krabbel. Ben je van plan te verhuizen en wil je jouw woning in dit dorp verkopen? Dan helpen onze verkoopmakelaars je graag verder.

Neem contact op

Wonen in Loenersloot?

Maak gebruik van de kennis en expertise van Koop Lenstra Makelaars. Al ruim 50 jaar een begrip in deze regio. Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanbod in de gemeente Uithoorn

Onder bod
C
1422 RW Uithoorn

Bertram 117

€ 429.500,- k.k.
  • 1973
  • 109 m2
  • 126 m2

E
3645 AN Vinkeveen

Vinkenkade 17

€ 1.325.000,- k.k.
  • 1950
  • 136 m2
  • 1.687 m2

Onder bod
C
1421 TB Uithoorn

Zijdelweg 29

€ 425.000,- k.k.
  • 103 m2
  • 302 m2

Verkocht onder voorbehoud
C
1423 AX Uithoorn

Ebro 142

€ 490.000,- k.k.
  • 118 m2
  • 142 m2

D
1185 CV Amstelveen

Parmentierlaan 55

€ 699.500,- k.k.
  • 1958
  • 116 m2
  • 179 m2

Verkocht onder voorbehoud
C
1422 CD Uithoorn

Nijhofflaan 26

€ 535.000,- k.k.
  • 155 m2
  • 157 m2

Verkocht
D
1433 KV Kudelstaart

Amperestraat 7

€ 535.000,- k.k.
  • 126 m2
  • 158 m2

Verkocht
A
3641 TB Mijdrecht

Zwaluw 9

€ 599.500,- k.k.
  • 2012
  • 137 m2
  • 122 m2

Verkocht onder voorbehoud
A
1424 BT De Kwakel

Gerberalaan 134

€ 525.000,- k.k.
  • 1987
  • 120 m2
  • 175 m2

Verkocht
B
1423 AS Uithoorn

Ebro 171

€ 519.000,- k.k.
  • 1989
  • 118 m2
  • 145 m2

Loenersloot: een hechte gemeenschap naast de Vinkeveense Plassen

Loenersloot is een kleinschalige, hechte gemeenschap met een unieke ligging nabij de Vinkeveense Plassen. Het dorp telt ongeveer 515 inwoners en heeft een goede mix tussen jong en oud. Met slechts 216 woningen, waarvan de meeste dateren uit de eerste helft van de 20e eeuw, is Loenersloot een dorp waar historie en karakter samenkomen. De woningmarkt in Loenersloot is voornamelijk gericht op koopwoningen en telt slechts een tiental huurwoningen. Al met al biedt Loenersloot een rustige, landelijke leefomgeving met een vleugje historische charme.

Supermarkten en winkels in de omgeving

Voor je dagelijkse boodschappen vind je in het nabijgelegen Vinkeveen en Loenen aan de Vecht alles wat je nodig hebt. Grote supermarkten, zoals Albert Heijn en Jumbo, zijn er volop, waar je eenvoudig je boodschappen doet. Voor de liefhebbers van dagverse producten zijn de lokale bakker en slager een uitstekende optie. Ook vind je in deze omliggende plaatsen allerlei soorten winkels, van drogisterijen en boetiekjes tot elektronicawinkels en speciaalzaken.

Onderwijs en sportvoorzieningen

In het dorp zijn verschillende basisscholen gevestigd voor gezinnen met jonge kinderen. Voor voortgezet onderwijs hoeven kinderen niet ver te reizen; in de nabije omgeving zijn diverse middelbare scholen te vinden en zelfs de gerenommeerde universiteit Nyenrode in Breukelen ligt binnen handbereik voor wie verder wil studeren.

Sportliefhebbers hoeven in de omgeving ook niet stil te zitten. In de nabijgelegen dorpen Breukelen, Loenen aan de Vecht en Vinkeveen zijn tal van sportfaciliteiten, waaronder voetbalverenigingen, tennisclubs en meer. Of je nu houdt van teamsporten of liever individueel aan je conditie werkt, de omgeving biedt volop mogelijkheden om actief en fit te blijven.

Reizen vanuit Loenersloot

Hoewel Loenersloot een rustige, landelijke ligging heeft, is het dorp verrassend goed verbonden met de grote steden in de omgeving. Vanaf de bushaltes in het dorp rijden streekbussen die je rechtstreeks naar belangrijke knooppunten brengen, zoals Amsterdam Bijlmer ArenA, Hilversum en Utrecht Centraal. Binnen 45 minuten sta je al op Amsterdam Centraal en een reis naar Utrecht kost iets meer dan een uur.

Met de auto ben je via de nabijgelegen N201 ook snel op weg naar de A2, waarmee je eenvoudig naar steden zoals Amsterdam, Utrecht en zelfs verder rijdt. Of je nu pendelt voor werk, een dagje uit wilt of vrienden en familie bezoekt, vanuit Loenersloot bereik je snel en gemakkelijk je bestemming.

Leuke activiteiten in Loenersloot en omstreken

Zin in een activiteit buiten de deur? In en rondom Loenersloot zijn er allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Geniet van de prachtige groene landschappen, ontdek de rijke historie van de regio of kies voor een actieve dag op het water. We geven je graag alvast 3 tips!

Kasteel Loenersloot

Een absolute parel in het dorp is Kasteel Loenersloot. Dit eeuwenoude kasteel, omringd door een schilderachtige slotgracht, neemt je mee terug in de tijd. Het kasteel is niet alleen een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur, maar biedt ook regelmatig rondleidingen en evenementen, waarmee je op een leuke wijze de rijke historie van de omgeving ontdekt.

Vinkeveense Plassen

Op slechts een steenworp afstand van Loenersloot liggen de prachtige Vinkeveense Plassen. Dit uitgestrekte natuur- en watersportgebied is de perfecte plek voor een ontspannen zomerdag. Of je nu houdt van varen, zwemmen of gewoon wilt genieten van de zon op een van de vele strandjes, de Vinkeveense Plassen bieden een oase van rust en recreatie.

Dagje uit naar de grote steden

Wonen in Loenersloot betekent dat je de rust van het dorp gemakkelijk kunt combineren met de levendigheid van de grote steden. Met Amsterdam, en Utrecht binnen handbereik, is een dagje uit snel gepland. Of je nu wilt shoppen, musea wilt bezoeken of genieten van een avondje uit, de grote steden bereik je eenvoudig met de auto of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een makelaar in Loenersloot? Koop Lenstra begeleidt je van a tot z

Ben je enthousiast geworden over het wonen in Loenersloot? Of je nu op zoek bent naar je droomwoning in dit charmante dorp of overweegt je huidige woning te verkopen, bij Koop Lenstra ben je aan het juiste adres. Met onze diepgaande kennis van de lokale markt en jarenlange ervaring zorgen we ervoor dat jouw aan- of verkooptraject soepel en succesvol verloopt. Neem contact met ons op via de button en ontvang persoonlijke begeleiding van onze deskundige makelaar in Loenersloot.

Neem contact op

Wonen aan het water in Breukelen

Ons team staat voor je klaar

Maak kennis met het hele team

Roel Wieringa

NVM Makelaar (directeur)

Maurice Sterk

NVM Makelaar (directeur)

Gaby Farkas

NVM Makelaar

Joyce Kromwijk

Senior Administrateur

Linda Honderd

Assistent Register Makelaar Taxateur

Fleur van der Kroon

Commercieel medewerker

Selma Möller – Kolk

Commercieel medewerker

Maak kennis met het hele team